FAQ

Algemene vragen

Kan de bestelling ook afgehaald worden?

U kunt materiaal afhalen, echter NIET bij ons kantoor in Waalre. U kunt wel materiaal afhalen (na plaatsen van een bestelling) dit kan echter, uitsluitend in overleg.

Kan ik cash afrekenen bij afhaling?

Helaas, dat gaat niet.
U dient eerst uw bestelling te plaatsen en af te rekenen via de website. Hierna nemen wij contact met u op om een tijd en datum af te spreken om de bestelling op te halen

Vragen over de website

Moet ik inloggen met een account?

Nee, het is niet verplicht om een account aan te maken. Wel is het handig. Met een account heb je meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk je bestelling te volgen, je bestel history te bekijken, acturen te printen en nog veel meer. 

Vragen over verzendingen

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling binnen is?

Door onze ruime voorraad leveren wij onze producten binnen 2 á 3 werkdagen.

Hoe laat wordt de bestelling geleverd?

De bestellingen worden middels UPS geleverd, wij hebben echter GEEN inzicht in de route die de chauffer die dag gaat rijden. Wij kunnen helaas dus GEEN tijd van levering aangeven. Middels de ontvangen Track-Trace code kunt u de bestelling bij UPS volgen.

Hoe komt mijn bestelling aan?

Meestal sturen wij de materialen per pakket naar u toe, mocht het echter te groot of te zwaar zijn dan zullen wij dit met een pallet verzenden. De bestelling zal tot de voordeur /oprit geleverd worden.

Wat gebeurt er met mijn zending als ik niet thuis ben?

Als u niet thuis bent worden de pakketten bij de buren afgeleverd, zijn deze echter ook niet thuis dan zal de pakket dienst ze een dag later nogmaals aanbieden.

Dien ik bezorgkosten te betalen?

Ja, helaas gaat gratis verzenden van de zware en lange pakketten niet. De kosten bedragen € 30, Indien het om kleine producten gaat, neem dan even contact met ons op dan bestaat de mogelijkheid dat wij dit al een klein pakket kunnen verzenden

Leveren jullie ook in België?

Ja, EPDM Markt levert ook aan Belgische klanten. 

Levering

Wij proberen met grote zorg de bestelling te leveren. Dit vraagt ook wat van uw kant. Wij hebben daarom dan ook alles even op een rijtje gezet.

 • Standaard pakketten onder de <50 kg worden middels UPS geleverd op het opgegeven adres. Middels de track & trace kunt u de bestelling volgen. Het is dus noodzakelijk dat er iemand aanwezig is op het opgegeven adres om de bestelling in ontvangst te nemen. Indien niemand aanwezig zal de bestelling naar een UPS afhaalpunt gebracht worden, waar het op een gepast tijdstip binnen 7 dagen opgehaald dient te worden.
 • Bestellingen > 50 kg worden middels een transporteur op pallet geleverd. Het is van belang dat de los locatie goed bereikbaar is voor opleggers. Het is dus noodzakelijk dat er iemand aanwezig is op het opgegeven adres om de bestelling in ontvangst te nemen. Wij contacteren u mbt de aflever datum door de transporteur.


Vragen over retourneren en ruilen

Kan ik mijn bestelling nog ruilen als ik het al besteld heb?

Onbeschadigde artikelen kunt u tegen bepaalde voorwaarden retourneren, met uitzondering van EPDM membranen. Die zijn speciaal voor u op maat gemaakt. Overige materialen kunnen we binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden (herroepingsrecht) retour nemen, mits de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk, in een zo oorspronkelijk mogelijke staat en onbeschadigd is.

Retourzendingen zijn voor risico en verantwoordelijkheid van de koper. Dit wil zeggen dat EPDM Markt niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde materialen. Als u een artikel beschadigd of niet conform uw bestelling heeft ontvangen, dan verwijzen wij u naar ons hoofdstuk garantie.

U kunt een artikel binnen 14 dagen (herroepingsrecht) retour sturen. Termijn gaat in op de dag na ontvangst van uw bestelling. Artikel dient voorafgaand retour gemeld te worden via een email aan info@epdmmarkt.be, dit moet binnen 14 dagen gedaan zijn. Daarna kunt u het product retourneren. U meld ons: Factuurdatum; artikel omschrijving, aantal; kopie factuur/bestelopdracht.

Retourartikelen kunnen naar volgend adres gestuurd worden:

EPDM Markt
van Dijklaan 17-b
5581 WG Waalre
Nederland


Artikel wordt uitsluitend retour geaccepteerd als het artikel in de originele / onbeschadigde staat verkeerd. Voldoet de retour zending niet aan bovenstaande dan zullen wij redelijkerwijs een schadevergoeding inhouden / in rekening brengen.

Als u niet of twijfelt of u aan de gestelde voorwaarden voldoet, dient u contact op te nemen met info@epdmmarkt.be

Als u aan de gestelde voorwaarden voldoet, dan wordt het betaalde bedrag incl. verzendkosten (heenzending) voor 100% binnen 10 werkdagen, vanaf de datum dat de consument het product naar de EPDM Markt heeft terug gestuurd, gecrediteerd.

Vragen over de bestelling

Kan de bestelling ook afgehaald worden?

U kunt materiaal afhalen, echter NIET bij ons kantoor in Waalre. U kunt wel materiaal afhalen (na plaatsen van een bestelling) bij ons magazijn in de regio Bergen op Zoom, uitsluitend in overleg.

Kan ik cash afrekenen bij afhaling?

Helaas, dat gaat niet. 

Hoe kan ik betalen op de website?

EPDM Markt biedt op de website verschillende betaal mogelijkheden aan.

Via iDEAL

Deze betaalmethode is alleen mogelijk voor bestellingen binnen Nederland. Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als u telebankiert, kunt u direct gebruik maken van MrCash, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.

Via Paypal

Voor internationale betalingen maken wij gebruik van Paypal.

Via creditcard

U kunt uw creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met uw creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling. Uw creditcard wordt belast op het moment van verzending.

Betalen na ontvangst

Betalen na ontvangst is mogelijk. Wij zijn genoodzaakt om hiervoor € 2.95 administratiekosten inrekening te brengen.

Klachten

Klachtenprocedure

EPDM Markt is de partner voor een perfect dak en de beste service zijn voor ons prioriteiten. Hoewel wij het proberen te voorkomen kan het gebeuren dat je een klacht hebt over een van onze producten, of over onze service.

Wij nemen elke klacht serieus. Wij zullen er alles aan doen om de klacht te verhelpen. Wij willen leren van elke klacht, zodat wij onze site, aanbod en service kunnen verbeteren.

Om dit allemaal te realizeren hebben wij een klachtenprocedure opgesteld. Deze procedure maakt uiteraard geen inbreuk op de wettelijke rechten.

Ook kan de klacht voor gelegd worden bij het Europese geschillenplatform ODR (http://ec.europa.eu/consumers/odr/), voor verdere details zie tevens onze algemene voorwaarden artikel 16.

1. Meldt ons de klacht

per e-mail of via het contact formulier: 
Meld de klacht per mail stuur een mail naar info@epdmmarkt.be met als onderwerp "klacht". Zodra wij de klacht hebben ontvangen sturen we een bevestiging. De klacht direct melden via het contactformulier kan natuurlijk ook

telefonisch
Ook mag de klacht telefonisch aan ons doorgeven worden. Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 bereikbaar op 03 808 25 09.

Natuurlijk geldt hoe beter de klacht omschreven is, des te beter en sneller wij kunnen helpen. 

2. Wij gaan aan de slag

Zodra de klacht ontvangen is gaan wij aan de slag om uit te zoeken wat er is misgegaan. 

Als je klacht telefonisch aan ons doorgeven is doen wij onze uiterste best de klacht direct te verhelpen. Mocht het niet mogelijk zijn de klacht direct te verhelpen, dan komen wij zo snel mogelijk met een oplossing.

3. Oplossing

Uiterlijk binnen drie dagen na ontvangst van de klacht nemen wij contact met u op met een oplossing voor de klacht.

Vragen over EPDM

Wat is EPDM?

EPDM is de afkorting van "Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer" en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, bekomen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen), en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. EPDM is dus een terpolymeer, d.i. een polymeer bekomen uit drie monomeren.

Wat kost EPDM dakbedeking?

Wij bieden op de website EPDM aan met een prijs die per m2 geldt. De prijs van de EPDM dakbedekking die u wenst is gebaseerd op de lengte * breedte * prijs m2 van de gekozen EPDM dakbedekking.

Zit er een boven- of onderkant aan de EPDM dakbedekking?

Nee, er zit geen boven- of onderkant aan de EPDM dakfolie.

In welke dikte is EPDM dakbedekking te krijgen?

Wij hebben 2 diktes van EPDM in het assortiment zitten te weten:

 • 1,14 mm 
 • 1,52 mm

Kan ik zelf een EPDM dak maken?

Ja, epdm leggen is eenvoudig., bekijk onze instructie film maar eens.

Hoe lang gaat EPDM mee?

EPDM dakbedekking heeft een verwachte levensduur van 50 jaar.

Hoe lang bestaat EPDM dakbedekking al?

EPDM bestaat al meer dan 50 jaar.

Mag je op EPDM dakbedekking ballasten met dakgrind?

Het is mogelijk een EPDM dak verder af te werken met bijvoorbeeld, dakgrind, een groendak (extra maatregelen treffen!), betonnen daktegels, rubberen daktegels, houten vlonderdelen, enz.

Kun je direct op het EPDM membraan lijmen of dien je het eerst te behandelen?

Nee, je kunt direct op de EPDM lijm of  kit aanbrengen. Bij het gebruik van tape ben je wel verplicht eerst het oppervlak te behandelen met onze Primer.

Vanaf welke temperatuur kan ik de EPDM dakbedekking plaatsen?

Het belangrijkste is dat het bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking droog weer is en niet vriest. Nog mooier is een temperatuur vanaf 5 graden Celcius boven nul. (Tip) Als u met de winterdag EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dit werkt namelijk aanzienlijk handiger i.v.m de dikte van de EPDM lijm.

Op welke ondergrond kan de EPDM rubber gelijmd worden? 

De EPDM rubberfolie kan in principe op iedere ondergrond geplaatst worden, de meegeleverde EPDM contactlijm mogen rechtstreeks op volgende ondergronden gebruikt worden:

 • Hout, bijvoorbeeld OSB platen;
 • Bestaande roofing (bitumen) dakbedekking;
 • Gecacheerde PIR/PUR isolatieplaten;
 • Beton, (hellings)chape, metselwerk;
 • Aluminium, zink en lood. 

Vereist een EPDM dak specifiek onderhoud?

Specifiek onderhoud is niet vereist. Een jaarlijkse inspectie van de folie en de detailleringen is echter wel aan te raden.

Zijn bepaalde stoffen schadelijk voor het EPDM membraan?

Het membraan is minder bestand tegen olieproducten. Contact met minerale en plantaardige oliën, petroleumproducten, warme bitumen en vetten moet worden vermeden.

Hoe kan de EPDM membraan hersteld worden bij beschadiging?

Het membraan kan eenvoudig gerepareerd worden met een stuk tape.

Is een EPDM dak beloopbaar?

Het dak mag belopen worden voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Daken die regelmatig belopen worden, vereisen daktegels.

Kan het EPDM membraan ook in de vijver gebruikt worden? 

Nee, het EPDM membraan is uitsluitend te gebruiken als dakbedekking, gevel- en gootbekleding. Voor de vijvers hebben we EPDM vijverfolie.

Zit er kwaliteitverschil tussen EPDM uit Europa en USA?

Nee, iedere EPDM heeft in grote lijnen dezelfde karakteristieken, hebben allemaal een verwachte levensduur van >50 jaar, zijn min. 400% elastisch, etc. EPDM uit Amerika is wel de meest toegepaste EPDM in de Wereld, ca. 85%.

Europese EPDm vs Amerikaanse EPDM

Anders dan de Europese EPDM is Amerikaanse EPDM (de EPDM folie die wij leveren) voorzien van een dun talklaagje, zodat de folie tijdens productie niet aan elkaar gaat plakken. Deze talklaag hoeft er zeker niet eerst afgepoetst te worden! Met onze speciaal ontwikkelde EPDM (contact)lijm kunt u de EPDM folie direct (dubbelzijdig) verlijmen op uw onderconstructie.

Verder wordt de Amerikaanse EPDM vanuit de fabriek op rol geleverd (en pas alleen, voor het vervoer naar de eindgebruiker toe evt. gevouwen). De Europese EPDM wordt vanuit de fabriek al opgevouwen geleverd waardoor mogelijk blijvend zichtbaar vouwen ontstaan. Daarnaast is de Amerikaanse EPDM glad (denk hierbij aan soortgelijk materiaal als de binnenband van een fietsband) en heft de Europese EPDM een fijne wafelstructuur.

Verkopen jullie beide soorten EPDM?

Wij hebben zowel Amerikaanse als Europese EPDM in het assortiment. U kunt dus kiezen. Als Amerikaanse EPDM hebben wij Bosscover en als Europeese hebben wij Gentie EPDM.


Vragen over Gentite EPDM

Wat is Gentite EPDM?

Gentite EPDM is Europese EPDM en dus anders dan Amerikaanse EPDM. Het verschil is zichtbaar door de "waffelstructuur" die Europese Gentite EPDM heeft.

Wat is het voordeel van Gentite EPDM?

 Enkele voordelen van Gentite EPDM:

 • Nóg gemakkelijker zelf te monteren
 • Met één kit alles te verlijmen en monteren
 • Enkelzijdige verlijming
 • Milieuvriendelijker (geen ADR)
 • Na aanbrengen nog corrigeerbaar
 • Voorgevormde binnen en buitenhoeken
 • Geschikt voor daken TOT 50m2

Hoe Gentite EPDM verwerken

Waarmee verlijm je Gentite EPDM?

Alle Gentite EPDM producten, de voorgevormde binnen-en buitenhoeken en hemelwaterafvoeren worden met slechts één soort seal kit gemonteerd. Deze Gentite seal kit wordt zowel voor horizontale als verticale vlakken gebruikt.

Afmetingen Gentite EPDM

Gentite EPDM hebben wij in ons assortiment beschikbaar in verschillende standaard breedte maten, te weten:

 • 1.50 m
 • 3.00 m
 • 4.50 m
 • 6.00 m

Vragen over lijm en kit

Wat is het verbruik van de Spraybondlijm en de Spraybond+lijm spuitbussen?

Met 1 liter Spraybondlijm lijmt u ca. 3 á 4 m² dakoppervlak. U lijmt met 1 ltr ca. 3 á 4 m² ondergrond + 3 á 4 m² EPDM. Met de spuitbussen Spraybond+ is dit het zelfde.

Voorbeeld: voor uw dak van 10 m² heeft u 3 ltr of 3 spuitbussen Spraybondlijm nodig.

Kun je 'Spray'bond ook met een roller of kwast aanbrengen?

Ja, Spraybond uit een blik kun je het beste met een vachtroller aanbrengen (geen schuimrubber).

Hoeveel EPDM Rubber Seal kit heb ik nodig?

Met 1 koker Rubber Seal kit kunt u circa 6 meter daktrim kitten of 2 HWA's (Hemelwaterafvoeren)

EPDM in de dakgoot

EPDM in goot

Verwerking in de goot werkt in principe hetzelfde als voor een dak, zie link naar instructiefilm: https://www.youtube.com/watch?v=Sw_JgyRzbpY

U dient uw dakgoot goed schoon en vetvrij te maken en zoals ook voor verwerking op het dak geldt, dat het verwerkt dient te worden onder droge omstandigheden (zowel qua weer als de in te lijmen delen)

Leg de EPDM folie uit over uw dakgoot en laat het ca. een half uurtje rusten. De EPDM zal zich gaan vormen naar de dakgoot.

U dient de gehele goot (+ evt. nog de zijde omhoog richting / onder uw dakpannen) dubbelzijdig (dus zowel uw goot als de onderzijde van de EPDM folie) in te lijmen.

Let op: doe dit met kleine / korte stukken van ca. 40-50 cm. tegelijkertijd, omdat anders de lijm wellicht te ver gedroogd is. De lijm brengt u aan, m.b.t. een vachtroller of middels een lijmspuitbus. Als u uw goot helemaal met EPDM folie ingelijmd hebt, snijdt u de folie aan de rand van uw goot af.

Kit vervolgens de EPDM- / gootrand af met rubber seal kit en strijk deze met een natte vinger na.

Ter plaatse van de aansluiting met uw regenpijp, kunt u een waterdichte verwerking krijgen d.m.v. het verwerken van een EPDM HWA, welke net wat kleiner is qua diameter t.o.v. de regenpijp zelf.

Zie voor verwerking evt. ons instructiefilmpje middels volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=YyYu8yC4Etw

De flap kan evt. ingekit en afgesneden worden aan de rand.

EPDM aansluiten op bitumen

EPDM aansluiten op bitumen

Om e.e.a. op de juiste manier, duurzaam waterdicht af te werken, is dit enkel en alleen mogelijk via onderstaande:

T.b.v. een goede hechting dient de bitumen voorgeprimerd te worden met FG 35 primer (art.nr.:042204), m.b.v. een vachtroller (art.nr.: 840505 of 840507, evt. benodigde beugel, art.nr.: 840495) of een primer schuurspons (art.nr.: 840680).
Daarna dient u de Resitrix strook (art.nr.: 040733) erop te föhnen met een hete lucht föhn (geen gasbrander!). De EPDM dient dan "koud" (stuiknaad) tegen de Resitrix aan komen liggen (dus niet overlappen).
Hierna zowel de EPDM als de Resitrix voorbehandelen met EPDM QuickPrime Plus en afwerken met met Coverstrip.

Zie ook Coverstrip een van de 3 producten, afhankelijk van de lengte van uw naadverbinding

LET OP: De Primer moet altijd wat breder worden aangebracht dan de Resitrix of Coverstrip breed is, voor een goede en volledige hechting (= vulkaniseringsproces) van de materialen. Primer je net wat te smal, dan kan er alsnog vocht / water onder de dakbedekking trekken en zal de verbinding naar verloop van tijd loslaten. Dit kan op den duur voor mogelijke lekkages kunnen zorgen.

Vragen over dakshingles

Hoe dienen dakshingles gemonteerd te worden?

Via onderstaande link is te bekijken hoe dakshingles verwerkt dienen te worden

Is een onderlaag bij de dakshingles nodig?

Voor grotere dakvlakken (m.n. als er een woongedeelte onder betreffend dak gesitueerd is) en bij daken met een dakhelling tussen tussen 13° en 20° adviseren wij een onderlaag toe te passen. Deze laag dient te worden aangebracht in horizontale banen, met een overlap van ca. 8 cm en goed en strak met een minimum aantal nagels vastgenageld te worden op de onderconstructie.

Een onderlaag beschermt het dakbeschot tegen door de wind omhooggedreven regen. Deze onderlaag fungeert dan als extra veiligheid. Het gebruik van een onderlaag vermindert "picture framing". Dit zijn zichtbare oneffenheden in het dakvlak veroorzaakt door onregelmatigheden in het dakbeschot.

Hoeveel asfalt nagels zijn er nodig?

Per shingle worden 4 nagels gebruikt, bij stormvernageling 6 stuks. Deze zorgen er tevens ook voor, dat de evt. onderliggende onderlaag vaster bevestigd wordt.

Dienen dakshingles nog gebrand te worden?

Dakshingles hoeven niet gebrand te worden, deze worden met nagels vast gezet. Daarnaast is de dakshingel voorzien van een "hecht strip" welke onder invloed van zonnestraling geactiveerd wordt waardoor de shingles onderling aan elkaar hechten. Op deze manier ontstaat een uitstekende stormvastheid. Per shingle worden 4 nagels gebruikt, bij stormvernageling 6 stuks. Deze zorgen er tevens ook voor, dat de evt. onderliggende onderlaag vaster bevestigd wordt. 

Hoeveel dakshingles zijn er nodig?

Naast de totaal oppervlakte dient u rekening te houden met 10% snijverlies.