U kunt de bestelling afhalen, uitsluitend in overleg, ophalen bij ons magazijn. Echter NIET bij ons kantoor in Waalre (Nederland).
Helaas, dat gaat niet. Wij zijn namelijk een webshop en hebben géén showroom. U dient uw bestelling te plaatsen en af te rekenen via de website.
Nee, het is niet verplicht om een account aan te maken. Wel is het handig. Met een account heb je meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk je bestelling te volgen, je bestel geschiedenis te bekijken, facturen te printen en nog veel meer.
Door onze ruime voorraad leveren wij onze producten binnen 3 werkdagen. Bij plaatmateriaal en lichtkoepels is de levertijd langer, deze staat aangegeven bij het betreffende product.
De meeste bestellingen worden per pakket via UPS naar u verstuurd. Dit kunnen meerdere pakketen zijn, deze worden overdag geleverd en 2x aangeboden. Mocht uw bestelling te groot of te zwaar zijn, dan zal deze op een pallet geleverd worden door een van onze transporteurs. De producten worden tot de voordeur/oprit geleverd.
Ja, u krijgt via ons systeem een track-trace code van UPS of Volg uw bestelling via deze pagina.
Als u niet thuis bent wordt de zending een tweede maal aangeboden. Dan zal de pakketdienst de zending afleveren bij het dichtstbijzijnde UPS Access Point.
Ja, wij berekenen verzendkosten. Als gevolg van gewicht, afwijkende maten, zijn wij genoodzaakt deze kosten deels door te berekenen.
Wij rekenen € 20,- bezorgkosten voor normale pakket bestellingen binnen Belgie. Voor pallet levering, meerdere pakketten, lichtkoepels, opstanden en plaatmaterialen zijn wij genoodzaakt € 75,- transportkosten te berekenen.
Ja, Dakenshop levert ook aan Belgische klanten.
Uiteraard zijn wij bereid artikelen retour te nemen, mits onbeschadigd en bij voorkeur in oorspronkelijke verpakking. Dit geldt niet voor EPDM membranen die speciaal voor u op maat gemaakt zijn, maatwerk lichtkoepels en plaatmateriaal. Retourneren van overige materialen kunt u binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden (herroepingsrecht) aanmelden vis rrn email kunt u doorgeven dat u producten retourneert. Genoemde termijn gaat in op de dag na ontvangst van uw bestelling.
Beschadigde of verkeerd geleverde producten NIET DIRECT retourneren, maar eerst melden aan info@epdmmarkt.be of bel met ons tel:03-8082509. Download hier het retour/herroepingsformulier.
Graag invullen en samen met de producten naar ons sturen.
Als u aan de gestelde voorwaarden voldoet, dan wordt het betaalde bedrag binnen 14 werkdagen na ontvangst van de retourzending gecrediteerd. Voldoet de retourzending niet aan bovenstaande dan zullen wij redelijkerwijs een schadevergoeding inhouden / in rekening brengen.
Retourzendingen kunnen naar onderstaand adres gestuurd worden:
EPDMMarkt
Van Dijklaan 17-b
5581 WG Waalre (Nederland)
EPDMmarkt is uw partner voor een perfect dak en de beste service is voor ons prioriteit. Hoewel wij ons uiterste best doen, kan het gebeuren dat u een klacht heeft over een van onze producten of over onze service.
Wij nemen elke klacht zeer serieus en zullen er alles aan doen om de klacht te verhelpen. Wij willen onze site, aanbod en service continu verbeteren. Om dit allemaal te realiseren hebben wij een klachtenprocedure opgesteld, rekening houdend met wettelijke rechten en bepalingen.
per e-mail of via het contact formulier:
Meld de klacht (binnen 1 week na levering) per mail aan info@epdmmarkt.be met als onderwerp "klacht". Maak foto's van de ontvangen order, beschadiging of beschadigde verpakking. Zodra wij de klacht hebben ontvangen sturen wij u een bevestiging. De klacht direct melden via het contactformulier kan natuurlijk ook.
telefonisch:
U mag de klacht ook (binnen 1 week na levering) telefonisch aan ons doorgeven. Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 bereikbaar op 03 808 2509.
Zodra wij uw klacht ontvangen hebben, gaan wij aan de slag om uit te zoeken wat er is misgegaan en doen wij onze uiterste best de klacht direct te verhelpen of zo snel mogelijk met een oplossing te komen.
Uiterlijk binnen drie dagen na ontvangst van de klacht nemen wij contact met u op. Uiteraard nemen wij uw klacht altijd serieus en het is gelukkig nog niet voorgekomen dat we er samen niet uitkomen. Mochten wij er samen toch niet uitkomen, dan kan de klacht gemeld worden bij de onafhankelijke klachtencommissie.
Ook kan de klacht voor gelegd worden bij het Europese geschillenplatform ODR (http://ec.europa.eu/consumers/odr/), voor verdere details zie tevens onze algemene voorwaarden artikel 16.
EPDM is de afkorting van "Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer" en behoort tot een groep van synthetische rubbers of elastomeren, bekomen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen), en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. EPDM is dus een terpolymeer, d.i. een polymeer bekomen uit drie monomeren.
LSFR staat voorLow Slope Fire Retardant dat betekend dat de EPDM bijvoorbeeld vonken van een openhaard of een vuurpijl, kan weerstaan.
Wij bieden op de website EPDM aan met een prijs die per m2 geldt. De prijs van de EPDM dakbedekking die u wenst is gebaseerd op de lengte * breedte * prijs m2 van de gekozen EPDM dakbedekking.
Nee, er zit geen boven- of onderkant aan de EPDM dakfolie.
Wij hebben 2 diktes van EPDM in het assortiment zitten te weten:
Ja, epdm leggen is eenvoudig., bekijk onze instructie film maar eens.
EPDM dakbedekking heeft een verwachte levensduur van 50 jaar.
EPDM bestaat al meer dan 50 jaar.
Het is mogelijk een EPDM dak verder af te werken met bijvoorbeeld dakgrind, een groendak (extra maatregelen treffen!), betonnen daktegels, rubberen daktegels, houten vlonderdelen, enz.
Nee, je kunt direct op de EPDM lijm of kit aanbrengen. Bij het gebruik van tape ben je wel verplicht eerst het oppervlak te behandelen met onze Primer.
Het belangrijkste is dat het bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking droog weer is en niet vriest. Nog mooier is een temperatuur vanaf 5 graden. (Tip) Als u op een winterdag EPDM dakbedekking plaatst is het handig de EPDM lijm alvast een dag op kamertemperatuur te laten komen.
De EPDM rubberfolie kan in principe op iedere ondergrond geplaatst worden, de meegeleverde EPDM contactlijm mogen rechtstreeks op volgende ondergronden gebruikt worden:
Specifiek onderhoud is niet vereist. Een jaarlijkse inspectie van de folie en de detailleringen is echter wel aan te raden.
Het membraan is minder bestand tegen olieproducten. Contact met minerale en plantaardige oliën, petroleumproducten, warme bitumen en vetten moet worden vermeden.
Het membraan kan eenvoudig gerepareerd worden met een stuk zelfklevende tape en primer.
Het dak mag belopen worden voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Daken die regelmatig belopen worden, vereisen daktegels en de dikkere EPDM folie
Nee, het EPDM dakfolie membraan is vliegvuurbestendig en daarom uitsluitend te gebruiken als dakbedekking, gevel- en gootbekleding. Voor de vijvers hebben we EPDM vijverfolie.
Met 1 liter Spraybondlijm lijmt u ca. 3 á 3,5 m² dakoppervlak. Dat wil zeggen, ca. 3 á 3,5 m² ondergrond + 3 á 3,5 m² EPDM.
Voorbeeld: voor uw dak van 10 m² heeft u 3 liter Spraybondlijm nodig.
Ja, Spraybond uit een blik kunt u het beste met een vachtroller aanbrengen (geen schuimrubber).
Kan ik elke lijm gebruiken om EPDM te verlijmen?
Nee, onze lijm heeft een minimale trekkracht van 25 N*(50mm)-1 bij gehele verlijming en is compatibel met onze EPDM. Andere lijm soorten (merken) kunnen dit niet altijd waarborgen. Door intensieve opwarming door zon en/of combinatie met hoge luchtvochtigheid, nemen de hechtresultaten sterk af waardoor het daksysteem niet meer voldoet aan de minimale eisen.
Met 1 koker Rubber Seal kit kunt u circa 6 meter daktrim kitten of 2 HWA's (Hemelwaterafvoeren)
Aanbrengen met vachtroller:
product | verbruik m2 dakoppervlak |
blik 1 liter | 3-3,5 m2 |
blik 4 liter | 12-14 m2 |
blik 20 liter | 60-70 m2 |
Spuiten:
product | verbruik m2 dakoppervlak |
spuitbus 750ml | 2.5 - 3 m2 |
drukvat 17 liter | 80 m2 |
Een drukvat is vooral geschikt voor de grotere daken of voor degenen die vaker een epdm klus doen. Bij het drukvat moet eenmalig een spuitspistool en drukslang worden aangeschaft. De lijm in het drukvat en in de slang droogt niet uit, mits de slang en het pistool op druk blijven. Enkel het pistool/spuitmond schoonmaken is voldoende.
Verwerking van EPDM in de goot werkt in principe hetzelfde als op een dak, zie link naar instructiefilm: instructiefilm
U dient uw dakgoot vooraf goed schoon, vetvrij en droog te maken.
Leg de EPDM folie uit over uw dakgoot en laat het ca. een half uur rusten. De EPDM zal zich gaan vormen naar de dakgoot.
U dient de gehele goot (+ evt. nog de zijde omhoog richting / onder uw dakpannen) dubbelzijdig (dus zowel uw goot als de onderzijde van de EPDM folie) te voorzien van lijm.
Let op; doe dit met korte stukken van ca. 40-50 cm. tegelijkertijd, omdat de lijm anders wellicht te ver droogt. De lijm brengt u aan met een vachtroller of met een lijmspuitbus. Als u uw goot helemaal met EPDM folie ingelijmd hebt, snijdt u de folie aan de rand van uw goot af.
Kit vervolgens de EPDM- / gootrand af met rubber seal kit en strijk deze met een natte vinger na.
Bij de aansluiting met uw regenpijp, kunt u een waterdichte verwerking krijgen d.m.v. een EPDM HWA, met een net wat kleinere diameter dan de regenpijp zelf.
Zie voor verwerking ook ons instructiefilmpje: instructiefilmpje verwerking
De flap kan evt. ingekit en afgesneden worden aan de rand.
Om e.e.a. op de juiste manier, duurzaam waterdicht af te werken, is dit enkel en alleen mogelijk via onderstaande:
T.b.v. een goede hechting dient de bitumen voorbehandeld worden met FG 35 primer (art.nr.:A1063141), m.b.v. een vachtroller (art.nr.: A1063428, evt. benodigde beugel, art.nr.: A1063426) of een primer schuurspons (art.nr.: A1062972 en A1062971).
Daarna dient u de verbindingsstrook (art.nr.: A1063132) erop te föhnen met een hete lucht föhn (geen gasbrander!). De EPDM dient dan "koud" (stuiknaad) tegen deze strook aan komen liggen (dus niet overlappen).
Hierna zowel de EPDM als de verbindingsstrook voorbehandelen met EPDM QuickPrime Plus en afwerken met met Coverstrip.
Zie ook https://www.dakenshop.be/catalogsearch/result/?q=Coverstrip een van de 3 producten, afhankelijk van de lengte van uw naadverbinding
LET OP: De Primer moet altijd wat breder worden aangebracht dan de Coverstrip breed is, voor een goede en volledige hechting (= vulkaniseringsproces) van de materialen. Primer je net wat te smal, dan kan er alsnog vocht / water onder de dakbedekking trekken en zal de verbinding naar verloop van tijd loslaten. Dit kan op den duur voor mogelijke lekkages kunnen zorgen.
Via onderstaande link is te bekijken hoe dakshingles verwerkt dienen te worden
Wij adviseren altijd een onderlaag toe te passen, dit zorgt voor een luchtdichte verbinding. Deze onderlaag moet worden aangebracht in horizontale banen, met een overlap van ca. 8 cm en goed en strak met een minimum aantal nagels per m1 vastgenageld te worden op de onderconstructie.
Een onderlaag beschermt het dakbeschot als extra veiligheid tegen, door de wind omhooggedreven, regen. Daarnaast vermindert gebruik van een onderlaag "picture framing". Dit zijn zichtbare oneffenheden in het dakvlak veroorzaakt door onregelmatigheden in het dakbeschot. Dakshingles plakken niet op het dakbeschot bij warm weer, waardoor het uiteindelijk kan scheuren.
Per shingle worden 4 nagels gebruikt, bij stormvernageling 6 stuks. Deze nagels zorgen er tevens voor, dat de evt. onderliggende onderlaag vaster bevestigd wordt.
Dakshingles hoeven niet gebrand te worden, deze worden met nagels vast gezet. Daarnaast is de dakshingle voorzien van een "hecht-strip". Deze strip hecht, onder invloed van zonnestraling/warmte de shingles onderling aan elkaar. Op deze manier ontstaat een uitstekende stormvastheid.
Naast de totaal dak oppervlakte dient u rekening te houden met 10% snijverlies.