Bestel je lichtkoepel op maat

Bestel uw lichtkoepel op maat

Toon meer informatie

Lichtkoepel

Op zoek naar een prachtige lichtkoepel voor uw dak? EPDMMartkt is uw favoriete online specialist. Wij hebben een fantastische lichtkoepel voor u in ons assortiment. Een lichtkoepel van EPDMMarkt is altijd een hoge kwaliteit en absoluut water- en tochtdicht. U kunt een lichtkoepel bestellen in twee soorten:

  • Helder
    Deze lichtkoepel laat het meeste licht door omdat deze transparant is.
  • Opaal
    Ook wel een melkwitte lichtkoepel genoemd. Er is een witte laag aangebracht waardoor u niet door de lichtkoepel heen kunt kijken. Maar er wordt wel voldoende licht doorgelaten.

Een lichtkoepel uit ons assortiment is kwaliteit die jarenlang meegaat: u haalt het zonnetje in huis.

Dagmaat & daksparing.


Dagmaat: de dagmaat van een lichtkoepel is de afmeting van de bovenkant van de opstand. Dit zijn ook altijd de maten waar de lichtkoepels naar vermeld zijn.
Daksparing: de daksparing van een lichtkoepel is de afmeting van het gat in het dak waar de koepel met opstand op komt. De Daksparing is altijd 20 of 25cm groter dan de dagmaat. Bij de EPDMTotaal.nl de daksparing= dagmaat+20cm.
lichtkoepels en maten

Het plaatsen van een lichtkoepel

Een lichtkoepel plaatsen is een ingewikkelde klus waarbij nauwkeurigheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. De plaatsbepaling gebeurt van binnenuit. Teken de omtrek van de opstandmaat op het plafond en verwijder de plafondbedekking. Doe dit ook op het dakbeschot Ondersteun de dakbalken met stempels en zaag vervolgens met een decoupeerzaag het gat uit het dak. Vervolgens zaagt u de raveelbalken op maat en timmer de raveelijzers op de dakbalken. Spijker daarna de raveelbalken vast aan de ijzers. De dakbedekking moet daarna een centimeter van het gat worden losgesneden. De plakplaat van de opstand smeert u vervolgens in met bitumen pasta, zet de koepel op zijn plek en schroef deze vast. Vervolgens maakt u de dakbedekking 25 cm rondom de lichtkoepel schoon met een staalborstel en verwarmt u de dakbedekking met een gasbrander. Breng even zo lange stroken EPDM dakbedekking aan en smeer de bovenkant van de plakplaat evenals de onderkant van de stroken in met bitumenpasta. Gebruik een rubberhamer om deze aan te stampen. Snij vervolgens weer stroken dabbedekking om deze verticaal te leggen over de zijkant van de opstand.

Vragen en opmerkingen

Bij Dakenshop.nl helpen wij u op maat met uw lichtkoepel. Voor vragen en opmerking zijn wij telefonisch bereikbaar tijdens werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel daarvoor 03 808 2509. Een mail sturen naar info@epdmmarkt.be is natuurlijk altijd mogelijk. Bovendien bieden wij u ook assistentie om te helpen met uw lichtkoepel. Vraag ons om een offerte. EPDMMarkt.be is uw online specialist op het gebied van daken. De beste lichtkoepel bestelt u in onze webwinkel.

Stap 1. Stel uw lichtkoepel samen

1
Wat voor een vorm wenst u?
Welke vorm wenst u?
2
Wat voor beglazing wenst u?
Welke beglazing wenst u?
3
Wat voor materiaal wenst u?
Welk materiaal wenst u?
4
Mag de lichtkoepel doorzichtig zijn?
Mag de lichtkoepel doorzichtig zijn?

Wij adviseren het volgende product: