background
Dakshingles
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Dakshingles

Dakshingles zijn een veel toegepaste dakbedekking bij een schuin dak zoals bij een tuinhuisje, hondenhok, terrasoverkapping en een zeer aantrekkelijk alternatief voor bitumen/roofing banen. Dakshingles goedkoop en zijn de kers op de taart voor een tuinhuis en makkelijk zelf te plaatsen of te vervangen. Dakhingles zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook zorgen dakshingles voor een duurzaam dak, door de samenstelling van het product. Dakshingles komen van pas op veel manieren. Een dakshingles dak lijkt namelijk op een dak met dakpannen maar zijn het eigenlijk niet. Wel beschermen ze u tegen neerslag en andere nattigheid. Dus zowel in de zomer als in de winter blijven uw dakshingles optimaal hun werk doen.

Waaruit bestaan dakshingles?

Dakshingles behoren tot de duurzame dakbedekking / roofing. Ze worden gemaakt bitumen, wat een hard isolerend materiaal is van hoge kwaliteit. Hierdoor gaan uw dakshingles lang mee en heeft u hier voorloping geen omkijken meer naar. Niet alleen hebben dakshingles een waterafstotende eigenschap, ze geven uw dak tevens een mooie en verzorgde uitstraling.

Dakshingles zelf leggen

Zelf dakshingles leggen is voor een handige klusser geen moeilijk karwei. Om u op weg te helpen, leggen we stap voor stap uit hoe dakshingles gelegd moeten worden. 


Het is belangrijk dat de ondergrond waarop u de dakshingles legt een egaal houten oppervlak is. In het ideale geval heeft het dak een hellingshoek van minimaal 25°. Is de hellingshoek onder de 13°, dan raden wij dakshingles af. We adviseren om altijd een onderlaag onder de dakshingles te leggen. Heeft uw dak een hellingshoek tussen 13° en 25°? Dan is een onderlaag noodzakelijk. 

Stap 1: Meten 

Meet de hoogte van het ingesneden deel van uw dakshingles (de tabs) op. Trek lijnen over het dakoppervlak, vanaf de nok omlaag. De afstand tussen de lijnen moet net zo groot zijn als het ingesneden deel van de shingles.

Stap 2: Begin onderaan 

U begint aan de voet van het dak met een rij dakshingles die ondersteboven komen te liggen, de zogenaamde voetshingles. Smeer lijm op de rugstrook (het deel dat niet ingesneden is) en hamer de dakshingles vast met asfaltnagels

Stap 3: Werk van onder naar boven 

Doe hetzelfde met de volgende rij, maar nu met de tabs naar beneden wijzend. De bovenkant moet tegen de daarvoor getrokken streep aan komen te liggen en de onderkant moet netjes over de voetshingles heen vallen. Leg ze niet recht boven de vorige rij, maar steeds op de helft van de onderste shingle (in halfsteensverband). Herhaal dit proces totdat u bij de nok van het dak komt. 

Stap 4: De nok

Maak nokshingles door de dakshingles te verwarmen met een föhn en deze in de lengte te vouwen. Smeer ze in met lijm en plak ze op de nok. Zet de dakshingles vervolgens vast met asfaltnagels. Herhaal dit proces waarbij de nokshingles elkaar overlappen zodat de asfaltnagels niet zichtbaar zijn. Breng ten slotte daktrimmen aan om alles af te werken.

Heeft u behoefte aan een uitgebreidere instructie? Bekijk dan onderstaand instructiefilmpje. Hierin lopen we stap voor stap het hele proces door van het opmeten van de shingles tot het afwerken van de nok.

Bekijk ook de instructiefilm Zelf dakshingles leggen

Dakshingles tegen scherpe prijs

Een mooi dak met dakshingles hoeft niet duur te zijn. EPDM Markt heeft hoogwaardige dakshingles tegen scherpe prijzen. Het maakt bij EPDM Markt geen verschil welke kleur je kiest van shingle, alle prijzen zijn gelijk. Bestel daarom direct online via de website en krijg de dakshingles eenvoudig thuis geleverd.