EPDM lijmen
EPDM lijmen
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina

EPDM Lijm

Onze EPDM lijmen zijn speciaal ontwikkeld voor het verwerken van EPDM dakbedekking. Een dak wordt bloot gesteld aan extreme weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Hierdoor is het van groot belang dat daar een geschikte lijm met hooge kleefkracht voor gekozen wordt. EPDM markt maakr gebruik van contactlijm, u kunt deze lijm zowel voor de horizontale als verticale stukken gebruiken. Niet moeilijk doen met verschillende lijm soorten.

Deze speciaal ontwikkelde contactlijm van BossCover die wij gebruiken om onze EPDM folie te verlijmen heeft een minimale treksterkte van 25 Newton*(50mm)-1 heeft bij volledige verlijming.

Werkwijze EPDM contactlijm

Om de EPDM te verwerken met contactlijm, moeten zowel de ondergrond (dak) als de EPDM voorzien worden van de lijm. De lijm kan aangebracht worden met roller of verspoten worden. Bekijk onze instrucie-films.

Wanneer beide zijdes voldoende gedroogd zijn, dan kunnen deze op elkaar bevestigd worden (niet tillen). Contactlijm heeft daarbij de eigenschap om zich direct te hechten. De EPDM kan hierna dus niet meer verplaatst worden. Het moet dus van de eerste keer goed zijn, zonder plooien.

U kunt met onze EPDM lijmen op nagenoeg elke harde, schone en droge ondergrond uw EPDM verlijmen.

EPDM lijm verbruik

EPDM folie wordt over het algemeen gelijmd met contactlijm. Deze EPDM lijm moet tweezijdig worden aangebracht (onderzijde EPDM folie en ondergrond). In het onderstaande overzicht hebben wij het gemiddelde verbruik aangegeven.

Aanbrengen met vachtroller:

product verbruik m2 dakoppervlak
blik 1 liter 3-4 m2
blik 4 liter 12-14 m2
blik 20 liter 60-70 m2


Spuiten:

product verbruik m2 dakoppervlak
spuitbus 750ml 3,5 m2
drukvat 17 liter 80 m2

Het aanbrengen van de lijm middels spuiten gaat sneller. Het advies is om een spuitlijm spuitbus te gebruiken bij een klein dak zoals dakkapel etc.

Een drukvat is vooral geschikt voor de grotere daken of voor degenen die vaker een epdm klus doen. Bij het drukvat moet eenmalig een spuitspistool en drukslang worden aangeschaft. De lijm in het drukvat en in de slang droogt niet uit.