background
Muuraansluiting
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Muuraansluiting maken tussen dak en muur

Een perfect uitgevoerde muuraansluiting is van essentieel belang voor de duurzaamheid en waterdichtheid van elk dak. Bij EPDMMarkt begrijpen we het belang van een naadloze verbinding tussen het dak en de muur. Wij bieden daarom verschillende hoogwaardige oplossingen voor verschillende daktypes en bouwstijlen.

WATERDICHT EN DUURZAAM

Onze muuraansluitingen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen die zorgen voor een waterdichte en duurzame verbinding tussen de dakbedekking (zoals bitumen of EPDM) en de muur. Hierdoor blijft uw dak beschermd tegen de elementen en wordt vochtinfiltratie voorkomen.

LOODVERVANGER

Van oudsher werd lood gebruikt om een waterdichte en duurzame muuraansluiting te maken. Tegenwoordig gebruiken we daarvoor de EPDM loodvervanger. EPDM loodvervanger is hét beste alternatief om de loden slab als waterdichte afdichting van (spouw)gevels, kozijnen, schoorstenen en hellende daken te vervangen. De EPDM loodvervanger kent vele voordelen zoals lichter in gewicht, milieuvriendelijker en niet diefstalgevoelig. Loodvervanger wordt hetzelfde als normaal lood in de voegen aangebracht en met voegklemmen vastgezet waarna de voeg wordt afgewerkt met cement en voegenkit.

KNELSTRIP

Een knelprofiel is een aluminium strip, die voorzien is van ribbels om de dakbedekking te borgen tegen de opgaande muur of schoorsteen, etc. Het profiel wordt met behulp van schroeven bevestigd. Na montage wordt de schuine bovenzijde van het knelprofiel voorzien van een ril EPDM kit om de aansluiting volledig waterdicht te maken.

RFE PROFIEL

Naast functionaliteit streven we ernaar om muuraansluitingen te bieden die ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Daarom hebben wij ook het RFE 15-40 profiel in ons assortiment opgenomen voor plaatsen waar de aansluiting direct zichtbaar blijft. Dit profiel wordt de dakbedekking tegen de muur opgewerkt en wordt het profiel door middel van schroeven in de opgaande wand bevestigd. Het profiel komt net zoals bij lood dan over de dakbedekking te hangen. Doordat het RFE-profiel is voorzien van een rubber profiel dat voor een afdichting zorgt, kan er geen water tussen de dakbedekking en wand komen.

Advies op Maat


Bij EPDMMarkt.be begrijpen we dat elk project uniek is. Ons team van experts staat klaar om u te voorzien van advies op maat en u te helpen bij het kiezen van de juiste muuraansluiting voor uw specifieke behoeften. Of u nu een professional in de bouwsector bent of een doe-het-zelver. Wij staan dan graag voor u klaar! U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur op 03 808 2509. Ook kunt u een berichtje achterlaten op onze website. Wij beantwoorden al uw vragen en opmerkingen op een vakkundige wijze.