background
Vierkante lichtkoepels
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Vierkante lichtkoepel

Wanneer u op zoek bent naar een vierkante of rechthoekige lichtkoepel, wilt u natuurlijk een product kopen van goede kwaliteit. EPDMMarkt.be levert wat u zoekt! U kunt zelf gemakkelijk de bestelling van benodigde producten samenstellen. Dit kan bestaan uit een complete lichtkoepel (rechthoekig van vorm) set of losse onderdelen. Onze producten zijn gemaakt van de materialen acrylaat, polycarbonaat of polyester.

Deze koepels kunnen gecombineerd worden met dubbelwandig geïsoleerde dakopstanden. De koepels die u bestelt, worden altijd geleverd inclusief bevestigingsmaterialen en PE band.

Hoe plaatst u een lichtkoepel?

Het plaatsen van een vierkante of rechthoekige lichtkoepel op een plat dak is geen ingewikkelde klus en kunt u perfect zelf uitvoeren. De manier waarop u de lichtkoepel plaatst is bij beide vormen hetzelfde. De plaatsbepaling gebeurt van binnenuit. U tekent de omtrek van de opstandmaat op het plafond en verwijdert daarna de plafondbedekking. Doe dit ook op het dakbeschot en ondersteun de dakbalken met stempels en zaag vervolgens met een decoupeerzaag het gat uit het dak. Wanneer u dit gedaan heeft, zaagt u de raveelbalken op maat en timmert u de raveelijzers op de dakbalken. Spijker daarna de raveelbalken vast aan de ijzers. De dakbedekking moet daarna een centimeter van het gat worden losgesneden. De plakplaat van de opstand smeert u vervolgens in met bitumen pasta, zet de koepel op zijn plek en schroef deze vast. Vervolgens maakt u de dakbedekking 25 cm rondom de koepel schoon met een staalborstel en verwarmt u de dakbedekking met een gasbrander. Breng even zo lange stroken EPDM dakbedekking aan en smeer de bovenkant van de plakplaat evenals de onderkant van de stroken in met bitumenpasta. Gebruik een rubberhamer om deze aan te stampen. Snij vervolgens weer stroken dakbedekking om deze verticaal te leggen over de zijkant van de opstand.   

Service en contact


Via onze website informeren we u graag over onze producten en het leggen van de verschillende vormen lichtkoepels op een plat dak. Zo hebben we handige instructievideo’s om u op weg te helpen. Ook op YouTube vindt u handige video’s die u kunnen helpen bij het leggen. Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat u extra informatie nodig heeft over de lichtkoepels die rechthoekig van vorm zijn. Voor al uw andere vragen bij het kopen van een lichtkoepel staan we graag voor u klaar! U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken tussen 08.00 en 17.00 uur op 03 808 2509. Ook kunt u een berichtje achterlaten op onze website. Wij beantwoorden al uw vragen en opmerkingen op een vakkundige wijze.

Waarom EPDMMarkt?

Bij EPDMMarkt profiteert u van grote voordelen:

  • Deskundig advies.
  • Altijd vakkundige en snelle service.
  • Hoogwaardige producten voor een scherpe prijs.

Een rechthoekige lichtkoepel van EPDMMarkt is altijd van hoge kwaliteit en absoluut water- en tochtdicht. Bestel dus uw lichtkoepel bij EPDMMarkt, uw online dakenspecialist.