background
Lichtkoepels
Pagina
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Pagina
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Lichtkoepel informatie

Helder of opaal?
Lichtkoepels kun je in 2 varianten krijgen, namelijk:
helder: deze door kijk versie heeft de meeste lichtdoorlaatbaarheid
opaal: deze versie wordt ook wel melkwit genoemd, hier kun je niet door heen kijken, terwijl de lichtdoorlaatbaarheid toch goed is

Enkelwandig, dubbelwandig of een driewandige lichtkoepel? 
Iedere lichtkoepel is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen als het gaat om het aantal wanden die een koepel heeft:
Enkelwandige: deze toepassing wordt gebruikt in geventileerde of niet geïsoleerde ruimtes. Denk hierbij aan een carport of tuinhuisje.
Dubbelwandige: deze koepel bestaat uit 2 lagen met daartussen een luchtspouw, die voor betere isolatiewaarde zorgt. Deze koepels worden het meest toegepast op bijvoorbeeld woningen en bedrijfsgebouwen.
Driewandige: deze koepels bestaan uit 3 lagen met daartussen 2 lagen luchtspouw waardoor je het beste isolerende resultaat krijgt.

Acrylaat of polycarbonaat?
Acrylaat: dit is de standaard uitvoering van de lichtkoepel. Acrylaat koepels worden ook wel pmma lichtkoepels genoemd.
Polycarbonaat: de verbeterde polycarbonaat uitvoering is 300x slagvaster dan glas, dus bijna onbreekbaar. Op deze manier werken ze preventief tegen vandalisme, diefstal en doorvallen.

Dagmaat & daksparing.

Dagmaat: de dagmaat van een lichtkoepel is de afmeting van de bovenkant van de opstand. Dit zijn ook altijd de maten waar de lichtkoepels naar vermeld zijn.
Daksparing: de daksparing van een lichtkoepel is de afmeting van het gat in het dak waar de koepel met opstand op komt. De daksparing is altijd 20 of 25cm groter dan de dagmaat. Bij EPDMMarkt is de daksparing= dagmaat+20cm.
lichtkoepels en maten

Polyester of pvc opstanden?
PVC opstanden: deze opstanden worden ook wel avp opstanden genoemd en zijn de meest gebruikte opstanden. Ze hebben een standaard hoogte van 15cm. De pvc opstanden zijn standaard dubbelwandig uitgevoerd om een zo optimaal mogelijke isolatie te krijgen.

Polyester opstanden: deze dubbelwandig uitgevoerd opstanden zijn gevuld met polyurethaan hardschuim. Waardoor de opstand nog beter isoleert.