background
Golfplaten
Weergave aantal items
Sorteren op relevantie
Aflopend sorteren
Wij staan voor u klaar

Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Golfplaten dakbedekking

Met golfplaten kunt u snel en eenvoudig een schuur, tuinhuis, carport of afdak van een waterdicht dak voorzien. Golfplaten zijn alleen geschikt als dakbedekking op een schuin aflopend dak met een hellingshoek van minimaal 7 graden.  

Bij EPDMMarkt.be kunt u golfplaten dakbedekking kopen voor elke bijna elk dak, in diverse uitvoeringen. Al onze golfplaten dakbedekking is transparant en de platen zijn verkrijgbaar in twee types. De golfplaten van type F hebben een lange golf (177 mm) en de golfplaten van type H hebben een korte golf (76 mm). De golfplaten dakbedekking is verkrijgbaar in drie materialen: polycarbonaat, polyester en PVC. 

Golfplaat type

>TIP: Houd bij het berekenen van het aantal benodigde platen rekening met het overlappen van de golfplaten. Ga er hierbij van uit dat elke plaat in de breedte een volledige golf overlapt met de volgende plaat. In de lengte moeten de platen minimaal 15 cm overlappen.

Polycarbonaat golfplaten

Polycarbonaat is de sterkste kunststof waarvan golfplaten dakbedekking gemaakt kan worden. Polycarbonaat golfplaten worden vaak gemaakt van meerdere lagen kunststof, waardoor de golfplaten dakbedekking extra sterk wordt. Golfplaten van polycarbonaat worden vaak toegepast als dakbedekking voor terrasoverkappingen en carports. 

De polycarbonaat golfplaten van EPDMMarkt zijn verkrijgbaar in zowel type F (grote golf) als type H (kleine golf).

Polyester golfplaten

Polyester golfplaten zijn versterkt met glasvezel, waardoor ze extra sterk zijn. Polyester golfplaten dakbedekking is minder gevoelig voor temperatuurschommelingen dan polycarbonaat en PVC. Hierdoor kunnen de golfplaten in grotere afmetingen gemaakt worden. De grootste polyester golfplaten die EPDMTotaal verkoopt, is 4280 bij 1140 mm. 

Polyester golfplaten zijn verkrijgbaar in type F (grote golf) en type H (kleine golf). Deze dakbedekking is ook op rol verkrijgbaar.

PVC golfplaten

PVC (Polyvinylchloride) golfplaten zijn enkelwandige transparante golfplaten. Dit zijn de meest verkochte lichtdoorlatende golfplaten. Golfplaten dakbedekking van PVC is voordelig en voor veel toepassingen geschikt. Heldere PVC golfplaten hebben een zeer goede lichtdoorlaat van ca. 85% en zijn hagelbestendig.

De PVC golfplaten van EPDMMarkt zijn verkrijgbaar in type F (grote golf) en type H (kleine golf).

Service en advies

Wilt u het dak van uw schuur, tuinhuis, overkapping of fietsenstalling gaan bedekken met golfplaten dakbedekking en heeft u daar vragen over? Of heeft u behoefte aan advies van een expert? Neem dan contact met ons op. Onze experts in dakbedekking zorgen er graag samen met u voor dat uw dak perfect wordt.