EPDM Dakbedekking

EPDM is een populaire soort van dakbedekking. Het is een soort die momenteel veel wordt gebruikt voor het opnieuw bedekken van een dak. EPDM is een afkorting voor de stoffen die hiervoor gebruikt worden, namelijk Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. EPDM is een licht materiaal dat ook nog eens makkelijk is aan te brengen door de flexibiliteit van het product. Ook zonder open vuur kan EPDM simpel en snel worden aangebracht. Het grootste voordeel van EPDM is dat het een enorm lange levensduur heeft, namelijk over de 50 jaar.

De voordelen van EPDM

Naast de bekende voordelen, heeft dit materiaal nog meer voordelen. Op onze blog is nog meer te lezen over de voordelen van EPDM. EPDM heeft een hoge kwaliteit materiaal wat zich ontleed in meerdere voordelen. Zo is het materiaal naadloos wat ervoor zorgt dat het geen zwakke plekken ontwikkelt. Vaak zijn de naden op een groot oppervlak als eerste kapot, een probleem wat bij EPDM niet voorkomt. Het is een elastisch product, waardoor het een extra lange levensduur heeft. Een dak wordt voortdurend blootgesteld aan pittige weersomstandigheden in zowel warme als koude temperaturen. EPDM heeft een elasticiteit van 400% waardoor flinke deze bewegingen flink worden opgevangen.

EPDM droogt niet uit waardoor het niet scheurt. Vaak gaat een dakbedekking scheuren door de flinke weersomstandigheden, dit probleem zal bij dit materiaal niet voorkomen. Ook heeft u hier weinig onderhoud aan. Door de sterkte van het materiaal volstaat het dat u jaarlijks uw dakgoot en waterafvoer schoonmaakt. Hierdoor zal uw dak ruim 50 jaar meegaan en zal u er amper omkijken naar hebben.

Duurzaamheid

EPDM heeft ook voor het milieu een flink aantal voordelen. Door de lange levensduur kunnen materialen langer mee waardoor er minder snel nieuwe aan te pas hoeven komen. Het staat bekend als een duurzame en milieuvriendelijke dakbedekking. Dit komt omdat het recyclebaar en makkelijk herbruikbaar is. Ook het folie is verantwoord voor het milieu.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dakbedekking? Dan raden wij het u aan eens rond te kijken op de website en informatie in te winnen over dit populaire materiaal. Laat u adviseren en dan zien wij u graag terug bij EPDMtotaal!

De volgende pagina's verschaffen u meer informatie over onze EPDM dakbedekkingsmaterialen:
Bitumen dakbedekking | EPDM folie | EPDM voordelen | EPDM plaatsen